Циципас надделя в сблъсъка с Чилич и откри успешно кампанията си в Рим

от в 17:23 на 12.05.2021
Мирела Николова

Стефанос Циципас откри кампанията си на тазгодишното издание на Мастърса в Рим с победа в последователни сетове над двуметровия хърватин Марин Чилич. Гъркът демонстрира достатъчно стабилно ниво по време на целия мач, за да затвори сблъсъка в своя полза - 7:5 6:2 след час и 45 минути престой на корта, и така си осигури място на осминафиналите, където ще срещне Матео Беретини или Джон Милман.

Откриващият сет на двубоя се разви изключително равностойно, като и двамата състезатели разчитаха основно на началния си удар, който играеше ключова роля за поддържането на равенството в резултата. В шестия гейм, продължил близо 10 минути, Чилич бе подложен на сериозен тест, тъй като първият му сервис тотално се изгуби, но въпреки това той съумя да пласира няколко мощни удара в близост до линиите и така да спаси подаването си.

При 4:4 ролите се размениха и вече Циципас бе този, чийто сервис гейм бе изложен на опасност. Хърватинът достигна до 2 брейкбола, ала те бързо отидоха в историята, след като световният №5 се възползва по чудесен начин от началния си удар. Точно когато изглеждаше, че изходът на сета ще бъде решен в тайбрек, играта на Чилич претърпя катастрофа и откри пред съперника му 3 поредни сетбола, последният от които бе материализиран от Циципас, който добави дебютната част на своята сметка.

Във втория сет Циципас побърза да вземе инициативата и още в първия сервис гейм на опонента си реализира брейк. Макар да бе изправен пред опасност от рибрейк в ответното си подаване, гъркът не допусна това да се случи и се оттегли на стола за почивка с преднина от пробив и 3:0. Оттук насетне петият поставен бе напълно безупречен на начален удар, като рядко отпускаше дори точка на противника си и набързо авансът му набъбна до 5:2. Тогава последваха нови колебания от сервис линията за Чилич, което позволи на Циципас да осъществи нов пробив и така да триумфира с крайната победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас надделя в сблъсъка с Чилич и откри успешно кампанията си в Рим Мирела Николова
Теми:  
atp | марин чилич | Обзори | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook