Циципас: Не съм си и помислял, че ще играя финал в Лондон, но мечтите се сбъдват

от в 03:43 на 17.11.2019
Калоян Пламенов

Стефанос Циципас бе на седмото небе след шокиращия успех над Роджър Федерер и класирането му за за историческия първи финал на заключителния "Мастърс" в Лондон.

Днес гръцкият тенисист ще излезе срещу Доминик Тийм в пряк спор за трофея.

"Спомням си, че като дете гледах мачовете от този турнир. Да се класирам за финал е нещо наистина невероятно. Никога не съм си и помислял, че ще постигна нещо такова. Въпреки това обаче мечтите се сбъдват и ето, че една моя мечта се сбъдна. Победих Роджър в два сета и това е наистина страхотно. Спестих сили и не трябваше да играя трети сет. Радвам се, че действах уверено срещу него и излязох краен победител", коментира гръцкият тенисист.

"Това е чудесен момент не само за мен, но също така за цяла Гърция и за моя прекрасен екип. Гордея се със себе си и начина по който се борих на корта. Бях изцяло фокусиран върху случващото се в мача и в крайна сметка съм изключително доволен". 

"Взех правилните решения на корта и това ми помогна да победя. Не гледам на точките за пробив като допълнителен натиск, а като една трудност, която трябва да бъде преодоляна. Успях да спася доста такива". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Не съм си и помислял, че ще играя финал в Лондон, но мечтите се сбъдват Калоян Пламенов
Теми:  
атр финали | мастърс лондон | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook