Циципас очаква Димитров в Париж; Фучович с нов успех

от в 16:42 на 03.10.2020
Валери Андреев

Стефанос Циципас затвърди добрата си игра от втория кръг на тунира в Париж и днес след по-малко от 2 часа на корта успя да надделее над чувстващия се некомфортно Аляж Бедене, който в средата на третия сет се отказа от мача. Словенецът днес изпитваше болки в областта на глезена, а това му попречи да представлява сериозна конкуренция на гръцкия си съперник.

Стефанос със сигурност, въпреки неприятностите за опонента му, показа доста стабилна игра и демонстрира невероятна прецизност и постоянство в играта си. Циципас диктуваше темпото на корта в хода на целия двубой и серивираше повече от категорично, за да може след 6:1 6:2 3:1 (отказване) да запише своя трети успех в Париж. Така гъркът за втори път в кариерата си достига четвъртия кръг на Ролан Гарос, след като миналата година Стефанос отстъпи в тази фаза на надпреварата от Стан Вавринка в петсетов трилър, превърнал се в един от мачовете на турнира. 


Опонент на Циципас за място на 1/4-финалите ще бъде Григор Димитров, който победи Роберто Карбайес Баена след 6:1 6:3 отказване за испанеца.

В друг двубой от 1/4-тината на Стефанос Мартон Фучович продължава уверено към втората седмица на Ролан Гарос след успех срещу Тиаго Монтейро в последователни сетове. Унгарецът постингна успеха след 7:5 6:1 6:3, а по този начин и си гарантира двубой срещу Андрей Рубльов в следващия кръг на турнира.

Мартон днес отново, както във втория кръг, не бе толкова убедителен, както го видяхме в първия му мач от турнира срещу Медведев, но въпреки това той диктуваше темпото в голяма част от двубоя, което му позволи да се поздрави с успеха в последователни сетове срещу бразилския клей специалист. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас очаква Димитров в Париж; Фучович с нов успех Валери Андреев
Теми:  
мартон фучович | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook