Циципас откри кампанията си в Лион с двусетов успех

от в 17:24 на 20.05.2021
Петър Колев

Стефанос Циципас се класира за 1/4-финалите на турнира Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes Lyon от категория ATP 250, провеждащ се в Лион, Франция, след победа в последователни сетове над американеца Томи Пол. Това бе втора среща между двамата тенисисти, като гъркът записа своята втора победа над този съперник. В следващия кръг на надпреварата поставеният под №2 ще се изправи срещу Йошихито Нишиока, който по-рано отстрани петия в схемата Гаел Монфис.

Двубоят започна позитивно за американеца, който успя да спечели първото си подаване и да достигне до равенство във втория сервис гейм на световния №5, но опасността пред шампиона от Мастърса в Монте Карло беше неутрализирана след поредица качествени сервиси и първокласни излизания на мрежата. Неуспял да се възползва от възможността, Пол се пропука в следващия гейм и допусна пробив за 1:3. Циципас играеше на изключително високо ниво, контролираше разиграванията от основната линия и наказваше всяка по-удобна топка, идваща от ракетата на 24-годишния американец. До края на частта вторият в схемата не позволи изненада в своите подавания и от своя страна реализира още един пробив, който след това безпроблемно затвърди, за да затвори първия сет с 6:1.

Въпреки че значително подобри представянето си от края на предишната част, Пол не успя да измъкне дълъг сервис гейм, преминал през пет равенства и в който той съумя да спаси три възможности за пробив. Циципас успя да реализира четвъртия си брейк бол в гейма, за да пробие за 2:1. Агресивната игра на гърка не позволяваше на Пол да бъде конкурентен в неговите подавания. През целия двубой световният №53 дори не успя да достигне до точка за пробив. Все пак до края на срещата повече пробиви нямаше - Циципас правеше необходимото, за да запази преднината си от един пробив и така след час и 15 минути игра на корта той затвори мача за крайното 6:1 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас откри кампанията си в Лион с двусетов успех Петър Колев
Теми:  
лион | пол | стефанос циципас | томи пол | циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook