Циципас: Отношенията ни с Медведев се подобряват, но не бих ни нарекъл приятели

от в 16:33 на 26.01.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев и Стефанос Циципас оформиха полуфиналния сблъсък от долната половина на тазгодишното Открито първенство на Австралия и в петъчния ден ще се изправят един срещу друг за девети път. Гъркът имаше далеч по-лесен двубой на четвъртфиналите, след като не остави никакви шансове на Яник Синер, надделявайки с 3:0, докато световният №2 трябваше да наваксва два сета пасив и да спасява мачбол срещу Феликс Оже-Алиасим, за да реализира първия пълен обрат в Мелбърн през тази година. 

Двамата полуфиналисти имат дългогодишна вражда помежду си, датираща от началото на 2018-а година, когато Циципас нарече Медведев "ши*ан руснак". На пресконференцията си днес гръцкият тенисист бе попитан дали има някакво подобрения в отношенията помежду им, на което четвъртият в света отговори утвърдително:

"Не сме в лоши отношения с Медведев в момента. След Laver Cup нещата между нас се подобриха. Всъщност през последните няколко месеца не сме комуникирали и не бих ни нарекъл приятели. Ние сме просто двама съперници на корта, които се борят да сбъднат една и съща мечта", каза балканецът.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Отношенията ни с Медведев се подобряват, но не бих ни нарекъл приятели Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook