Циципас прекъсна серията на Еванс и е на финал в Монте Карло!

от в 15:38 на 17.04.2021
Калоян Соколов

Даниел Еванс категорично записа най-силната седмица през своята тенис кариера, като победи световния номер 1 Новак Джокович и заслужено намери място на полуфиналите в Монте Карло, но там Стефанос Циципас надигра британеца по всеки един параграф и напълно заслужено се наложи с 6:2 6:1, а в утрешния ден за гърка предстои битка за трофея с един измежду Каспър Рууд и Андрей Рубльов.

Поставеният под номер 5 стартира ударно двубоя и осъществи пробив за 3:1 в своя полза, но Еванс веднага отговори с рибрейк. Това по никакъв начин не разколеба гърка, който удряше топката с далеч по-висока скорост спрямо опонента си и печелеше много повече точки с помощта на началния си удар. Импровизациите на Еванс пък изобщо не сработваха с обичайната си висока успеваемост, което компрометира шансовете на британеца в първия сет и свеотвният номер 33 не спечели нито един гейм повече в него.

Втората част започна с размяна на бързи подавания от страна на двамата състезатели, а Еванс се опитваше все по-често да излиза напред към мрежата, където обаче беше постоянно разминаван от младия си опонент, а превъзходството на Циципас се засилваше все повече с напредването на мача. Балканецът играеше с високо ниво на агресия и не остави на противника си дори минимална възможност да си помисли за евентуален обрат, записвайки нова силна поредица от геймове, с която се класира за неделния финал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас прекъсна серията на Еванс и е на финал в Монте Карло! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниел еванс | монте карло | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook