Циципас преодоля Щруф и си гарантира осминафинален двубой с Григор Димитров

от в 18:20 на 28.10.2020
Калоян Соколов

Стефанос Циципас изглежда е преодолял контузията, която го измъчваше в петия сет на полуфинанала му срещу Новак Джокович в Париж и днес стартира успешно участието си във Виена, надделявайки над Ян-Ленард Щруф със 6:7(3) 6:3 6:4. Така гъркът изравни баланса си в срещите с немския си опонент на 2:2 и утре ще се изправи срещу Григор Димитров в повторение на срещата им от четвъртия кръг на Ролан Гарос.

Световният номер 6 стартира по-добре мача и имаше точки за пробив още в първия сервис гейм на Щруф, само че началният удар се притече на помощ на германеца и той се измъкна от трудното положение. Оттам насетне станахме свидетели на ясна доминация от страна на сервиращите, докато не се стигна до десетия гейм, където непоставеният играч получи три сетбола, ала балканецът неутрализира тези възможност пред съперника. В крайна сметка развръзката дойде в тайбрека, където Щруф надигра напълно опонента си и заслужено поведе в отделните части.

Вторият сет протече по коренно различен начин, като Циципас повиши качеството на своите ретури и съумя да реализира първи брейк, който се яви решаващ за неговия изход, а фаворитът в срещата продължи с чудесните си изяви и в третата част, където по-високата му класа спрямо германеца си пролича и така Стефанос закономерно се класира за следващия етап в австрийската столица.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас преодоля Щруф и си гарантира осминафинален двубой с Григор Димитров Калоян Соколов
Теми:  
виена | григор димитров | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook