Циципас профуча през Пер и продължава невероятното си представяне върху клея!

от в 22:35 на 05.05.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас безспорно е тенисистът с най-постоянни резултати от началото на клей сезона, а днес гъркът доказа за пореден път в колка добра форма се намира, след като подчини с лекота непредсказуемия Беноа Пер с 6:1 6:2 за едва 53 минути игра. Така световният номер пет намери място в третия кръг на Мастърса в Мадрид, където го очаква клей специалиста Каспър Рууд.

Срещата започна с очаквания за сериозна битка, тъй като Пер имаше ранни шансове да пробие именития си съперник, само че се забелязваше известна пренавитост в действията му и грешките започнаха да се трупат в неговия актив. Екстравагантният състезател постоянно пресилваше ударите си в своите опити да бъде агресивен, а Циципас просто държеше топката в игра, което му беше напълно достатъчно за успеха в първия сет.

Втората част отново започна с надмощие на балканеца, който моментално осъществи брейк, само че французинът показа признаци на събуждане и изравни резултата при 2:2. Това обаче бяха последните позитивни прояви на Беноа в двубоя, докато поставеният под номер четири беше безкомпромисен при всяка една по-къса топка от страна на неговия опонент, която получаваше и не след дълго вече ликуваше като победител.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас профуча през Пер и продължава невероятното си представяне върху клея! Калоян Соколов
Теми:  
atp | беноа пер | мадрид | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook