Циципас разгроми Шварцман и удвои аванса на Европа срещу Света в Laver Cup

от в 18:49 на 23.09.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Laver Cup започна с победа за отбора на Европа, след като Каспър Рууд надви в оспорван сблъсък Джак Сок. След това на корта трябваше да излязат Стефанос Циципас и Диего Шварцман. Гъркът и аржентинецът изиграха един от най-запомнящите си мачове за сезона по време на Мастърса в Монте Карло, когато Циципас се върна от 0:4 гейма в решителния сет и впоследтвие завоюва трофея. Днес обаче нямаше и помен от тогавашната драма, тъй като световният номер 6 не остави никакви шансове на опонента си и се наложи с разгромното 6:2 6:1, с което удвои преднината на тима си.

По-високоранкираният играч пое контрола над срещата от първата минута, налагайки агресивния си стил. Разликата в силата на ударите между двамата състезатели беше повече от очевадна, а Шварцман просто не можеше да устои на атаките от другата страна на мрежата. Все пак южноамериканецът се окопити и съумя да се разпише за 1:3, само че последва нов пробив в актива на фаворита, който съвсем скоро имаше аванс в отделните части.

Вторият сет започна далеч по-позитивно за аржентинеца, чиито удари се изостриха значително, докато Циципас допусна известен спад в своята концентрация и инкасира неочакван брейк. Оттам насетне обаче представителят на Европа не отпусна нито гейм повече на своя опонент и закономерно се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас разгроми Шварцман и удвои аванса на Европа срещу Света в Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | диего шварцман | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook