Циципас с ,,пълен ремонт" срещу Мунар; Басилашвили претърпя поредно поражение

от в 21:25 на 29.09.2020
Марк Хаджижеков

Стефанос Циципас загуби първите два сета в мача си срещу Жауме Мунар, но в крайна сметка съумя да реализира пълен обрат след 4:6 2:6 6:1 6:4 6:4 срещу младия испанец, за да се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция. Там гъркът го очаква сериозно изпитание в лицето на изкусния клей специалист Пабло Куевас. 

Циципас стартира двубоя уверено, повеждайки набързо с преднина от 3:0. Изведнъж обаче последва рязък спад в нивото на гърка, който освен че допусна рибрейк, впоследствие загуби и още веднъж подаването си, което му коства успеха в първата част. 

На моменти Стефанос сякаш губеше търпение и не бе съвсем сигурен как да противодейства на стабилния от дъното на корта испанец, който бе свел грешките си до минимум. 

Статуквото от края на първия сет се пренесе във втория, като Циципас просто не съумяваше да бъде конкурентоспособен на 109-тия в света, а след два пробива на сметката на Мунар испанецът се доближи само на сет от изненадата. 

Гъркът обаче напомни за борбения си дух и заигра значително по-добър тенис, който му позволи за едва 28 минути игра да съкрати дефицита си в отделните части с една. Циципас бавно, но постепенно започваше да поема контрол върху случващото се на корта, което помогна на шестия в света да реализира ключов пробив в средата на четвъртия сет, което означаваше, че съдбата на този двубой ще бъде решена след пети такъв. 

В него двамата бяха уверени на начален удар, движейки се гейм за гейм, като първи пропукал се бе Мунар, който загуби подаването си в прословутия ,,Тилдънов гейм". Циципас впоследствие бе непоколебим при затварянето на двубоя, като по този начин петият поставен се класира за втория кръг в Париж. 

 

Тиаго Монтейро пък обезличи поставения под №31 в схемата Николоз Басилашвили. Бразилският тенисист надделя над двукратния шампион от турнира в Хамбург в последователни части след 7:5 6:4 6:2. Във втория кръг на Ролан Гарос Тиаго ще се изправи срещу Маркъс Хирон. 

Грузинецът изпусна шанса си в този двубой при 5:4 в първия сет, когато достигна до сетбол на ретур. Монтейро обаче демонстрира железни нерви, за да спаси подаването си, а впоследствие и ,,да открадне" първата част от своя опонент. 

Николоз видимо губеше увереност в собствените си възможности, като играта му изпълнена с купища непредизвикани грешки, позволили на Монтейро да се откъсне с преднина от нов пробив във втория сет. 

Авансът от брейк бе достатъчен на 84-тия в света, за да поведе с 2:0 в отделните части, а съпротивителните сили на грузинеца бяха практически нулеви във финалния сет; Басилашвили се отчете с едва два гейма на сметката си, преди да преклони глава пред своя бразилски съперник. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас с ,,пълен ремонт" срещу Мунар; Басилашвили претърпя поредно поражение Марк Хаджижеков
Теми:  
жауме мунар | николоз басилашвили | ролан гарос | стефанос циципас | тиаго монтейро | хауме мунар

Коментари





Следвайте ни в Facebook