Циципас се наложи над Де Минор в Барселона и записа седма поредна победа!

от в 16:36 на 22.04.2021
Мирела Николова

Шампионът от миналата седмица на Мастърса в Монте Карло - Стефанос Циципас, удължи победната си серия, поздравявайки се със седми пореден успех. Днес той записа нова двусетова победа над Алекс Де Минор с 7:5 6:3 за час и 25 минути престой на корта, като по този начин си осигури участие в четвъртфиналната фаза на надпреварата от категория АТР 500 в Барселона. В спор за място на полуфиналите представителят на южната ни съседка ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим. 

Двубоят стартира с изявено преимущество за сервиращите, тъй като и двамата състезатели се радваха на изключително солиден и същевременно доходоносен начален удар, който не оставяше шансове на посрещащия да направи нещо значимо в разиграванията. Паритетът в геймовете се запази почти през целия сет и тайбрекът изглеждаше на една ръка разстояние. Циципас обаче успя да притисне противника си в последния възможен момент и възползвайки се от неуверените и твърде плитки удари на Де Минор, поставеният под номер 2 осъществи пробив в дванадесетия гейм, откривайки сметката си в общия резултат. 

Втората част започна обнадеждаващо за австралиеца, който спечели още първото противниково подаване и се оттегли на почивката с крехък аванс от 2:1. Последва светкавична реакция от страна на световния №5, който включи на съвсем друга предавка и изравни геймовете след няколко страхотни атаки от дъното на корта. В края на сета отново се появиха колебания от сервис линията за Де Минор, което даде възможност на Циципас да реализира брейк за 5:3, а гейм по-късно мачът бе пратен в историята.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас се наложи над Де Минор в Барселона и записа седма поредна победа! Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | барселона | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook