Циципас се забърка в нова сериозна драма, но надви Де Минор в трсиетова битка!

от в 09:23 на 14.10.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас се забърка в нова драма в Индиън Уелс, но отново съумя да се измъкне сух от проблемите си. Гъркът трябваше да се труди сериозно за победата си в двубоя срещу Алекс Де Минор, но все пак не допусна изненада и продължава да бъде непобеден в досегашните си срещи с този опонент. Двамата прдложиха на зрителите близо тричасово шоу, в които квалитетните размени бяха константно явление, само че световният номер три се оказа по-устойчив и се наложи със 6:7(3) 7:6(3) 6:2, а по този начин си осигури двубой с Николоз Басилашвили за влизане във финалната четворка на надпреварата.

Де Минор показваш характерната си безгрешна игра от основната линия, докато елинът прибързваше в опитите си да бъде агресивен и закономерно инкасира пробив. Сервисът на австралиеца обаче моментално се пропука, което позволи на Циципас скоропостижно да възстанови паритетата. Последваха изключително равностойни минути, като в крайна сметка изходът на сета щеше да се реши в тайбрек. Там по-нискоранкираният състезател набързо се откъсна напред с 5:0 и връщане обратно за финалиста от Ролан Гарос нямаше.

Втората част имаше идентичен старт, но този път вторият поставен реализира ранен брейк. Отново обаче преднината се оказа краткотрайна и силите на корта продължаваха да бъдат много изравнени. Балканецът постоянно се опитваше да променя ритъма с пуснати топки и внезапни къси диагонали, ала Демона беше подготвен за всяка едно продължение и отновно се стигна до решителен дълъг гейм.

Този път Циципас подходи далеч по-безкомпромисно в него и завършващите удари валяха от ракетата му, което предопредели изиграването на трети сет. В него пък интригата просто отстъстваше от корта и фаворитът не срещна никаква съпротива в задачата си да осъществи един наистина забележителен обрат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас се забърка в нова сериозна драма, но надви Де Минор в трсиетова битка! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | индиън уелс | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook