Циципас след финала: Нямам ясна представа защо загубих; Чорич е като Медведев

от в 16:16 на 22.08.2022
Мирела Николова

Стефанос Циципас влезе като изявен фаворит в снощния финален двубой на Мастърса в Синсинати срещу Борна Чорич, но хърватинът, завърнал се по-рано през годината след редица контузии, поднесе поредна изненада и вдигна трофея след двусетова победа, за да се превърне в най-нискоранкирания тенисист, триумфирал на турнира в щата Охайо. След края на срещата гъркът заяви как няма

"Все още търся отговор защо загубих. Нямам ясна представа. Той беше обратното на това, което бях аз. Вероятно бях твърде спокоен на моменти и понякога това пречи да се съсредоточиш напълно. Борна сервираше добре, караше ме да се движа по корта. Можех да се възползвам от шансовете, които получих в първия сет, но не знам защо не го направих. Малко прибързах", коментира световният №5, който разполагаше с аванс от пробив и 4:1 в откриващата част.

"Колкото по-малко грешки прави Борна, толкова по-трудна става задачата ти. Той е като Даниил Медведев, като единствената разлика е, че удря топката по-силно, добавяйки малко повече топспин, за да отвори корта", допълни още финалистът.

Източник: АТР

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас след финала: Нямам ясна представа защо загубих; Чорич е като Медведев Мирела Николова
Теми:  
atp | борна чорич | интервю | любопитно | синсинати | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook