Циципас след успеха: Григор е труден опонент и нивото на игра беше много високо

от в 22:03 на 26.10.2021
Мирела Николова

За съжаление, Григор Димитров напусна АТР 500 надпреварата във Виена още след първия си двубой, въпреки че демонстрира солидна игра почти през целия мач срещу Стефанос Циципас. Нашето момче имаше всички шансове да се поздрави с победата, но няколко грешки в ключови моменти наклониха везните в полза на гърка, а ето и какво сподели победителят след успеха си:

"Григор е труден противник и нивото на тениса беше наистина високо днес, тъй като и двамата показахме отлична игра", каза Циципас в интервюто си на корта след мача. "От първата до последната точка тенисът беше изключително качествен и се радвам, че успях да се доближа до най-доброто, на което съм способен, в офанзивен план. Щастлив съм от начина, по който изиграх последния гейм, който всъщност беше и най-ключовият в целия мач.

Важно беше да се стремя да играя агресивно. Кортът е доста бърз тук и при такива условия имам високи очаквания към себе си, които почти успях да задоволя днес. Направих, каквото трябваше; бях офанзивен, когато беше необходимо. Мисля, че справянето с нервното напрежение и трудните моменти в двубоя е също много важна част от подобряването на психическата ти устойчивост и увереността по време на такива сблъсъци", завърши световният №3.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас след успеха: Григор е труден опонент и нивото на игра беше много високо Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook