Циципас: Смятам, че имам всичко необходимо, за да спечеля скоро титла от Шлема

от в 11:38 на 15.06.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас направи невероятно силен Ролан Гарос и остана на крачка от титлата, след като отстъпи с 2:3 сета във финалния двубой срещу Новак Джокович. Гъркът обаче вижда позитивите от представянето си и сподели какви са неговите очаквания за близкото бъдеще:

"Вярвам, че мога да играя постоянно на такова високо ниво и да се състезавам за най-големите титли. Днес може да загубих, но не виждам защо в бъдеще да не държа този трофей в ръцете си, ако продължавам по същия начин. Научих, че срещу Новак няма значение дали водиш с два сета, тъй като той е способен да се върне от всяка една ситуация и трябва да играеш на своя максимум от първата до последната точка.

Не мисля, че претърпях някакъв сериозен спад, а просто се опитах да продължа да правя нещата, които работеха за мен, само че Джокович беше съвсем различен играч във втората половина от двубоя и не ми даде никакви шансове.

В момента не изпитвам съжаления, като се надявам да пренеса силната си форма върху тревата. В последния сезон нямах добри изяви на тази настилка, но имам качествата да бъда успешен при подобен тип условия и се надявам този път да се адаптирам по-успешно - завърши световният номер 4.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Смятам, че имам всичко необходимо, за да спечеля скоро титла от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook