Циципас: Трябва да изтрия кошмарното ми отпадане на US Open от спомените си

от в 08:36 на 01.10.2020
Калоян Пламенов

Стефанос Циципас призна, че се опитва да забрави кошмарния си мач срещу Борна Чорич на US Open в който пропусна цели шест мачбола и в крайна сметка допусна супер нелепа загуба.

Определено гръцкият тенисист е разклатен и това се видя в мача му срещу испанеца Хауме Мунар на "Ролан Гарос" в който трябваше да се бори здраво, за да стигне до победа в пет сета.

"Това беше много тежка загуба, но се справих добре в този мач до известна степен. Имах преднина от 5:1 в четвъртия сет, но нещата в крайна сметка завършиха лошо за мен и загубих", коментира Циципас, който днес играе с Пабло Куевас във втория кръг, в Париж.

"Честно казано подобно нещо ми се случва за първи път. В първите няколко дни след загубата се чувствах много странно. Започнах да се изнервям само при спомена за този мач".

"В крайна сметка си мислех постоянно какво мога да променя. За съжаление миналото не може да бъде коригирано. В крайна сметка взех редица решения и сега трябва да си направя някои изводи, за да не повтарям подобни безумни грешки".

"Не трябва да оставям този мач да повлияе негативно на кариерата ми. Познавам тенисисти, които дълго време помнят загубите си и не искам да бъда един от тях. Трябва да залича този мач от спомените си и да не мисля за него". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Трябва да изтрия кошмарното ми отпадане на US Open от спомените си Калоян Пламенов
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook