Циципас видя сметката на Федерер и е на исторически първи финал в Лондон

от в 18:14 на 16.11.2019
Калоян Пламенов

Стефанос Циципас не спира да пише история, след като надделя над Роджър Федерер след 6:3, 6:4. По този начин дебютантът се класира за финала на турнира и ще се изправи срещу победителя от другия 1/2-финален сблъсък между Александър Зверев и Доминик Тийм,

Така гръцкият тенисист пренаписа историята и е първият гръцки представител не само с 1/2-финал в турнира, но и с финал. Той ще има пред себе си уникалната възможност да завоюва изключително престижното отличие при една победа утре.

В първия сет всичко се реши от един единствен пробив, който падна във втория гейм, а Цици трябваше да се помъчи много, докато спечели маратонски последен девети гейм.

В него той пропиля цели шесет сетбола и спаси две точки за връщане на пробива. Преди това той имаше също инфарктни моменти и в седмия гейм, в който бе принуден да спасява изоставане от 0:40. 

Вторият сет започна отлично за Цици и той проби в третия гейм, но веднага след това Маестрото успя да се пребори и да върне пробива. В петия гейм обаче гръцкият тенисист стигна отново до пробив аванс и след това успя да го задържи до самия край.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове






Оцени тази статия:
Циципас видя сметката на Федерер и е на исторически първи финал в Лондон Калоян Пламенов
Теми:  
atp finals | мастърс лондон | роджър федерер | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook