Циципас за Надал: Не съм виждал подобно нещо, не знам как Федерер го бие

от в 15:56 на 24.01.2019
Георги Христов

Стефанос Циципас заяви, че ще е надявал на повече в полуфиналния мач на Откритото първенство на Австралия срещу Рафаел Надал. Циципас призна след тежката загуба с 6:2, 6:4, 6:0 от испанеца, "че това не е бил начинът, по който се е надявал да се представи".

Според гръцкия тенисист неговия стил се доближава до този на Рафа и в тази връзка няма понятие как швейцарецът успява да побеждава Матадора. Имено Стефанос успя да надиграе Федерер в осминафиналите.

"Той притежава талант какъвто никой друг не притежава, така бих го определил. Не съм виждал подобно нещо. Той те кара да играеш зле и мозъкът ти да работи допълнително, за да търси нови решения. Опитвам се да установя как Федерер успява да го победи толкова често при положение, че нашите стилове са близки," анализира Циципас.

"Даже не бях близо да постигна нещо. Взех само шест гейма, чувствам се странно. Този турнир обаче промени моя живот и даде нова насока на кариерата ми. Постигнах някои хубави победи и особено срещу Роджър," заяви още Циципас.

20-годишният тенисист не успя да стане третия играч в историята, който в рамките на един турнир от Големия шлем побеждава Федерер и Надал. Това са правили само Хуан Мартин дел Потро и Новак Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас за Надал: Не съм виждал подобно нещо, не знам как Федерер го бие Георги Христов
Теми:  
australian open | надал | рафаел надал | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook