Циципас за обидите по адрес на Рубльов: Направих го за негово добро, исках да го мотивирам

от в 17:27 на 04.12.2022
Мирела Николова

Стефанос Циципас и Андрей Рубльов се изправиха един срещу друг на Финалния Мастърс в Торино в пряк сблъсък за място в полуфиналната фаза, като в крайна сметка по-добър се оказа руснакът, който успя да осъществи обрат и така да елиминира световния №4 от надпреварата. На последвалата пресконференция гръцкият представител бе далеч от спортсменско поведение спрямо своя колега, заявявайки, че Рубльов незаслужено е спечелил благодарение на малкото оръжия, с които разполага.

В момента Циципас се намира в Саудитска Арабия, тъй като през идната седмица му предстои да се включи в демонстративния турнир Diriyah Cup (8-10 декември). Там той даде интервю, в което се извини за думите си, изречени по адрес на Рубльов, използвайки като оправдание, че са били с цел да му вдъхне допълнителна мотивация за следващия му двубой в Торино.

"Това, което казах за Рубльов по време на онази пресконференция, беше изключително нечестно и неправилно спрямо него. Тогава обаче исках да го засегна до известна степен, за да може в следващия си мач срещу Каспър Рууд да играе още по-добре. Наистина исках Андрей да спечели полуфинала и се опитах да налея масло в огъня, за да го мотивирам допълнително. Смятам обаче, че това беше грешен подход от моя страна, защото в двубоя срещу Рууд той не се представи на нивото, на което очаквах. 

Единственият начин да завърша годината в топ 3, беше Рубльов да спечели въпросната среща. Просто си поиграх малко и се опитах да използвам всичките си шансове. Разбира се, най-добре щеше да бъде, ако си бях спечелил моя мач. В крайна сметка мога да кажа, че съжалявам за думите си и бих искал да му се извиня, защото със сигурност не това е мнението, което в действителност имам за него", завърши Циципас.

Източник: We Love Tennis

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас за обидите по адрес на Рубльов: Направих го за негово добро, исках да го мотивирам Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook