Циципас за отказа на съперника си: Ще ми се да вярвам, че сам го контузих с играта си

от в 16:51 на 16.04.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас имаше кратък работен ден на корта, след като неговият опонент Алехандро Давидович Фокина се отказа след първия сет и така улесни задачата на гърка към дебютното му класиране на полуфиналната фаза в Монте Карло. Световният номер 5 пък бе във видимо добро настроение от стечението на обстоятеслтвата и даде много любопитно интервю пред Tennis Channel, а ето и неговото съдържание:

Стефанос, това не е най-добрият начин да продължиш напред в турнира, но пък спести сили

Победата си е победа. Положих много усилия, за да продължа напред и ми се ща да вярвам, че аз съм успял да го контузя, но никога не е приятно да виждаш някоя чужда травма и не си пожелавам да бъда в същото положение. Важното е, че останах спокоен, защото е трудно да излезеш срещу съперник, който не познаваш добре и не знаеш какво да очакваш от него. Той започна много силно и мачът бе много тежък, макар че завърши предсрочно.

Сподели в социалните мрежи, че за теб борбата е начин на живот. Откъде идва това послание?

- Идва от моите вярвания и това, което подкрепям като човек. Стигнах да извода, че винаги трябва да се бориш до последно и да вложиш цялата си душа, за да постигнеш своите цели. Никога не трябва да вземаш нищо за даденост. Винаги се опитвам да анализирам в дълбочина нещата и да търся смисъла на живота, тъй като това ще ми помогне да се представям по най-добрия начин и да получа нещо в замяна на това.

Изглеждаш отлично на клея. Как виждаш своите шансове на Ролан Гарос спрямо другите турнири от Шлема?

- Все още имам да изиграя много турнири пред себе си дотогава. Моя голяма мечта е да спечеля титла от Големия шлем един ден и се радвам, че повечето хора смятат, че мога да постигна това. Надявам се да успея да пренеса най-доброто от себе си в надпреварите от Големия шлем,  само че тепърва ще участвам на Мастърсите в Рим и Мадрид, където имам добри резултати в миналото и се целя в ново силно представяне на тях.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас за отказа на съперника си: Ще ми се да вярвам, че сам го контузих с играта си Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервю | монте карло | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook