Циципас за треньорската помощ: Не мога да чуя нищо при този шум; аз съм нарочен

от в 16:12 на 28.01.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас показа прекрасен тенис на тазгодишния Аустрелиън Оупън и това в пълна степен важи и за играта му в полуфиналната фаза срещу Даниил Медведев, макар че гъркът се озова от губещата страна. Отново обаче фокусът сякаш се измести от чудесните спортно-технически изяви на Стефанос, а причината е добре позната.

Световният номер четири за пореден път получи нерегламентирана помощ от страна на своя баща. Апостолос Циципас беше предупреждаван от съдиите множество пъти в предходните двубои на сина си, но той просто слагаше маска върху своята уста и продължаваше да дава различни съвети. Това днес изнерви до краен предел Медведев и той неколкратно направи забележка на арбитъра да вземе отношение по въпроса, а накрая просто му се разкрещя.

Въпросните ситуации обаче изглежда изобщо не притесняват миналогодишния финалист от Ролан Гарос и неговата гледна точка се различава коренно от масовата такава:

"Не мога да чуя нищо по време на игра. Напълно невъзможно е. Сами видяхте как на два пъти загубих следата на резултата по време на двубоите си, а публиката е невероятно шумна на всяка една отделна точка. Вероятно трябва да притежаваш невероятен слух, за да си способен на подобно нещо. Беше ми много смешно как получих предупреждение за треньорска помощ в срещата си с Беноа Пер, тъй като треньорът ми беше в другия край на корта и вероятно това е един от най-забавните моменти в надпреварата досега.

Честно казано съм свикнал на подобно отношение и съм нарочен от дълго време насам. Случвало ми се е да получавам подобни забележки в миналото и в момента съдиите следят единствено моя щаб и въобще не се вглеждат в съперниковия такъв. Жертва съм на подобно отношение от твърде отдавна. Вероятно арбитрите никога няма да разберат, че аз не чувам нищо от тези думи, тъй като се опитвам да пресъздам играта в ума си и да намеря нужните решения, така че съветите са последното нещо, от което имам нужда. Не съм такъв тип човек, който да се вслушва в указания по време на двубоя. По-скоро го оставям за тренировките.

Баща ми е приказлив по природа и съм прекарал безброй много часове, за да го накарам да спре с говореното, но то е част от него. Убеден съм, че тепърва ще получавам подобни предупреждения, макар че не се вслушвам в нито една негова дума, но няма проблеми. Могат да продължат с този маниер, ако вярват в правотата си.

Именно затова призовах треньорската помощ да се разреши на корта, защото играчите и без това получават непрекъснати съвети. Много треньори са се научили да подсказват по изключително умел начин, което не важи за баща ми" - завърши Циципас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас за треньорската помощ: Не мога да чуя нищо при този шум; аз съм нарочен Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | Пресконференции | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook