Циципас загуби сет, но спря устрема на Музети

от в 16:47 на 22.05.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас категорично е един от най-впечатляващите състезатели по време на клей сезона, но днес световният номер 5 трябваше да преодолеее сериозен тест в лицето на тийнейджъра Лоренцо Музети, който доминираше изцяло в първата половината на срещата, но оттам насетне топ поставеният показа високата си класа и напълно обезличи младока, за да триумфира с 4:6 6:3 6:0 и по този начин се класира за финала в Лион, където очаква един измежду Карен Хачанов и Камерън Нори.

Срещата стартира с по две комфортно спечелени подавания от страна на играчите, само че Циципас често прекалено форсираше ситуацията на корта и това водеше до сериозен брой непредизвикани грешки от негова страна. Младокът пък показваше невероятна контра игра и заслужено постигна пробив за 3:2, който се оказа решаващ за изхода на откриващия сет.

Музети не спря дотук, тъй като отново пръв имаше възможнист да реализира брейк във втората част, ала пресили ретура си и впоследствие гъркът изцяло доминираше с форхенда си, с което съумя да се измъкне от комплицираната ситуация. Това изглежда даде нужната доза на увереност на Стефанос, защото той ставаше все по-настъпателен в действията си и не остави никакви шансове на опонента си до края на мача, отпускайки му само още два гейма и така ще търси спечелването на втори трофей през тази година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас загуби сет, но спря устрема на Музети Калоян Соколов
Теми:  
atp | лион | лоренцо музети | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook