Първата АТР 500 титла е факт: Циципас покори Акапулко на двойки!

от в 17:06 на 27.02.2022
Владислав Риждов

Стефанос Циципас бе безапелационен в първите си три мача на турнира в Акапулко, за да достигне до полуфиналите. Там обаче гъркът бе спрян изненадващо от британеца Камерън Нори, който го надигра в последователни части, преди по-рано днес да отстъпи на Рафаел Надал в битката за трофея. Въпреки обаче оставането си на крачка от финала Циципас няма да си тръгне с празни ръце от Мексико, след като двамата с Фелисиано Лопес триумфираха в надпреварата на двойки, надделявайки на финала над Марсело Аревало и Жан-Жулиен Рожер със 7:5 6:4.

Испано-гръцкият тандем достигна до титлата със само един загубен сет, а по пътя си надиграха някои опитни двойки, в това число и поставените под номер 2 Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фарах, които бяха елиминирани на 1/4-финалите след драматичен тайбрек. Финалната среща беше равностойна в по-голяма част от времето, но Циципас и Лопес бяха по-стабилни във важните моменти, което им донесе и заслужения триумф. Двамата стартираха с леко предимство и поведоха рано с пробив, но Аревало и Рожер бързо заличиха пасива си. От тук насетне двете двойки нямаха проблеми в сервис геймовете си, преди в края участващите с "уайлд кард" състезатели да нанесат нов удар по съперниците си и с това да открият сметката си в общия резултат.

Окрилени от успеха си в откриващата част, Циципас и Лопес стартираха уверено и скоро след началото на сета вече имаха преднина от брейк. Този път обаче двамата останаха концентрирани и безпроблемно задържаха водачеството си, преди 40-годишният испанец да подпечата победата им с директна точка от начален удар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата АТР 500 титла е факт: Циципас покори Акапулко на двойки! Владислав Риждов
Теми:  
акапулко | Двойки | стефанос циципас | тенис турнир в акапулко | титла | фелисиано лопес | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook