Цонга не успя да се противопостави на Чилич и си взе сбогом с феновете в Монте Карло

от в 21:21 на 11.04.2022
Мирела Николова

Жо-Вилфред Цонга е един от най-харизматичните тенисисти, който през годините е спечелил сърцата на хиляди фенове по света благодарение на изключително приятния си за наблюдаване стил на игра. За съжаление обаче, французинът е измъчван от контузии през последните години, които са го принудили да вземе решението да се откаже от професионалния тенис след Откритото първенство на Франция. 

Той прие специална покана от организаторите на Мастърса в Монте Карло, но се сбогува с надпреварата и почитателите си в Княжеството още след първия си двубой. Бившият №5 бе далеч от нивото, на което бяхме свикнали да го виждаме през миналите две десетилетия, и не успя да се противопостави на Марин Чилич, който бе пределно концентриран от първата до последната точка в срещата, за да оформи крайното 6:2 6:2 за малко повече от час престой на корта. Така хърватинът си гарантира място във втория кръг, където го очаква сблъсък срещу Тейлър Фриц или Лукас Катарина.

Още от самото начало на мача си личеше липсата на състезателна практика у французина, който не бе в оптимална физическа кондиция, и плитките му удари често ставаха причина за предприемането на атака от страна на Чилич. Непредизвиканите неточности от ракетата на финалиста от Аустрелиън Оупън 2008 не спираха да се множат, което доведе до бърз аванс от два пробива и 4:0 за световния №22. От своя страна, хърватинът не допусна спад нито за секунда и безпроблемно поддържаше преднината си, за да може да открие общия резултат в своя полза.

Чилич продължи да бъде агресивен на ретур и във втората част, където достигна до възможност за пробив във всяко едно от противниковите подавания. Цонга обаче показа характер и съумя да спаси първите три брейкбола след изключително сърцата игра, но неизбежното се случи в петия гейм, когато носителят на титла от Шлема наложи ритъма си и постигна така търсения пробив. Именно това бе и ключовият момент в срещата, тъй като от там насетне бившият №3 изцяло доминираше събитията и не след дълго сложи край на мача, а с това и на изявите на Цонга в Монте Карло.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цонга не успя да се противопостави на Чилич и си взе сбогом с феновете в Монте Карло Мирела Николова
Теми:  
atp | жо-вилфред цонга | марин чилич | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook