Цветана Пиронкова е бременна с второто си дете

от в 17:50 на 06.05.2022
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова направи изненадващо завръщане в професионалния тенис през 2020-та година, след като отсъстваше от Тура за над тригодишен период. През това това време пловдивчанката роди син на име Александър и изглеждаше, че няма да я видим повече да се състезава, ала тя ни беше подготвила сериозна изненада. Цвети използва своя "защитен ранкинг", за да се включи в основната схема на US Open и изуми цялата тенис общественост, достигайки до четвъртфиналите. Там българката остана на крачка от поднасяне на сензацията срещу легендарната Серина Уилямс, която има цели шест титли от надпреварата в Ню Йорк и всички се надявахме как това ще бъде само началото на една шеметна обратна поява в света на спорта.

Пиронкова обаче вече се намираше на друг етап от своя живот и изигра само девет турнира през следващата година, съсредоточавайки се върху надпреварите от Големия шлем. Лошото за бившата номер 31 беше, че тя не се ползваше с особена висока "защитена позиция" и нямаше как да участва в най-важните събития от WTA Тура, ако играе с толкова разреден график и изглежда това е повлияло на Цвети, тъй като не сме я виждали в игра през последните 9 месеца.

Днес пък стана ясно, че тенисистката е бременна с второто си дете и така до голяма степен българката отговаря негласно на въпроса дали някога отново ще я видим на професионално състезание. Пиронкова е била забелязана от репортер на БТА в търговски център и така новината стана обществено достояние, а ние можем единствено да пожелаем щастлив семеен живот на нашето прекрасно момиче!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова е бременна с второто си дете Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгенис | любопитно | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook