Цветана Пиронкова откри сезона си с категоричен успех на Аустрелиън Оупън!

от в 14:28 на 10.01.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова не беше записвала участие в професионален турнир от Ролан Гарос насам, но българката показа, че страхотното завръщане, което тя направи  през миналия сезон изобщо не е било плод на случайност. Българката изигра много солиден двубой и остави японката Киока Накамура без абсолютно никакви шансове, за да се класира за втория кръг на квалификациите на Аустрелиън Оупън - 6:0 6:1.

Цвети стартира срещата вихрено и наказваше всяка една по-плитка топка на съперничката с помощта на любимия си бекхенд. Първата ни ракета сервираше на много високо ниво и нейната опонентка трудно изобщо се добираше до спечелването дори на някакви точки, като първата част отиде в актива на Пиронкова след само 21 минути игра.

Азиатката все пак съумя да се разпише на старта на втората част, но пловдивчанката отново се завърна към доминантното си представяне от началните минути и доведе скоростно нещата до успешен за нея завършек. По този начин нашата представителка се класира за втория кръг на пресявките, където  я очаква двубой с една измежду На-Ли Хан и Юлия Грабер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова откри сезона си с категоричен успех на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
australian open | wta | бг тенис | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook