Цветана Пиронкова срещу Кори Гоф - анализи, коефициенти и очаквания

от в 20:47 на 06.04.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова ще открие тази нощ кампанията си на червени кортове, а нейна опонентка ще бъде американката Кори Гоф. Сблъсъкът между двете тенисистки ще се състои на надпреварата в Чарлстън и ще бъде първи между тях, което е напълно нормално с оглед на крехката възраст на местната представителка и скорошното завръщане, което осъществи Цвети.

На пръв поглед българката ще има много трудни мигове на корта в срещата си с детето чудо на дамския тенис, но опитът е изцяло на страната на нашето момиче и то съвсем спокойно може да постигне победа, а нека заедно да поразсъждаваме как това би могло да стане възможно.

Какво да очакваме от Кори Гоф?

Американката е само на 17 години и се намира под номер 36 в световната ранглиста, като също така може да се похвали с достигането си до върха при девойките. Гоф е израснала в семейство на бегачи и е експериментирала с най-различни спортове, но в крайна сметка избира тениса. 

Кори далеч не се чувства дискомфортно върху червените кортове, което е често срещана особеност при нейните сънароднички. Тя дори може да се похвали с титлата на Ролан Гарос при подрастващите и се придвижва перфектно върху клея, използвайки основата си от тренировките по лека атлетика в миналото.

Тийнейджърката идолизира сестрите Уилямс и можем спокойно да открием прилики в играта на Гоф и двете легендарни състезателки. 17-годишната тенисистка играе със същата смелост и не се колебае да атакува при всяка удобна възможност, а освен това определено притежава шампионски характер и е постигала най-добрите си резултати в надпреварите от Големия шлем, където може да се похвали с победи над Наоми Осака и самата Винъс.

Коко също така почти не пропуска надпревара при тандемите, развивайки волетата си до отлично ниво и далеч не разчита само на грубата сила, тъй като същевременно не е лишена от способността да прави технични изпълнения и да се брани далеч зад основната линия.

Как може да противодейства Цветана Пиронкова?

Първата ни ракета определено може да разчита на това, че е непозната опонентка за Гоф и американката ще има трудности да се нагоди към необичайните удари на Цвети. Пиронкова е една от най-неортодоксалните тенисистки в Тура и едва ли местната представителка някога се е изправяла срещу такъв тип съперничка.

Пловдивчанката трябва да се стреми да накъса ритъма на тийнейджърката, използвайки сечените си удари, които далеч не са толкова ефективни на червени кортове, но ще забавят темпото на мача. За българката ще бъде важно да разколебае световната номер 36 в началните минути, тъй като понякога тя има сериозни проблеми с постоянството и може да влезе в самоубийствена серия от неточности.

Друг важен компонент за нашето момиче ще бъде първото ѝ подаване, защото Гоф играе с огромна мощ при ретурите си, ако получи плитък сервис насреща. Плоските изпълнения на Пиронкова категорично носят усещането за един позабравен стил, с който младата  надежда на световния тенис ще се сблъска за първи път и елементът на изненада твърдо ще бъде от страната на родната ни представителка.

Очаквания и коефициенти

Моите лични очаквания са за един оспорван двубой, в който нашата сънародничка би трябвало да потегли по-добре и трябва да се стреми да затвори в две части. В момента, в който Гоф привикне към играта на Цвети, то тя ще се превърне автоматично във фаворитка за крайния успех, така че се надявам пловдивчанката да намери пътя към победата по възможно най-бързия начин.

Букмейкърите дават предимство на по-високоранкираната тенисистка, предлагайки ставка за неин успех от 1.70, докато победата за българката се котира на 2.10, само че това далеч не е гаранция за предстоящото развитие на двубоя, а вие отново ще може да наблюдавате срещата на нашите обичайни линкове!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова срещу Кори Гоф - анализи, коефициенти и очаквания Калоян Соколов
Теми:  
Анализи | бгтенис | коко гоф | Превю | цветана пиронкова | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook