Цвети Пиронкова е на една точка от това отново да бъде първа ракета на България

от в 10:22 на 01.10.2020
Петър Колев

Единствената ни останала тенисистка в дамската част на схемата Цветана Пиронкова отново може да се титулува като "първа карета на България при дамите" още след края на Ролан Гарос. Класирайки се за третия кръг на надпреварата след победа в последователни сетове над Андрея Петкович и отказване на Серина Уилямс, българката добави 130 точки към своя аткив и така вече притежава 560 точки в класацията на WTA - точно с 1 точка по-малко от настоящата ни първа ракета при дамите Виктория Томова, която отпадна във втория квалификационен кръг на турнира.

При победа в третия кръг на надпреварата срещу чехкинята Барбора Крайчекова, Цвети ще спечили още 110 точки за световната ранглиста и ще се изкачи до №107. Напомняме, че софиянката Виктория Томова стана най-високоранкираната българска тенисистка през септември, 2017 г., като близо три години почти непрекъснато заемаше този статут - за кратко, в края на 2019 г., първа ракета на България бе Изабела Шиникова.

Пожелаваме успех на Пиронкова в мача ѝ от третия кръг на Откритото първенство на Франция и скорошно завръщане в Топ 100 на световната ранглиста! 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цвети Пиронкова е на една точка от това отново да бъде първа ракета на България Петър Колев
Теми:  
виктория томова | ранглиста | ролан гарос | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook