Цвети Пиронкова сътвори страхотен обрат и се класира за третия кръг в Мелбърн!

от в 13:59 на 01.02.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова изоставаше със сет и пробив по време на двубоя си срещу Дона Векич от надпреварата Yarra Valley Classic, но родната ни представителка реализира феноменален обрат и по този начин се класира за третия кръг на надпреварата, където вероятно ще я очаква пореден сблъсък със Серина Уилямс - 1:6 6:4 6:2.

Цвети откри срещата със солиден сервис гейм в своя полза и достигна до равенство в този на съперничката си, но оттам насетне Векич повиши значително нивото си, като започна да налага много високо темпо на игра и пласираше завършващи удар от всяка точка на корта. Първата ни ракета нямаше отговор на мощната офанзива от другата страна на мрежата и не можа да се запише нито веднъж повече в резултата през откриващата част.

Хърватката удължи силната си серия, печелейки дебютните десет точки във втория сет, само че Пиронкова най-после намери ритъма си и съумя да се добере до паритет при 2:2. Деветата поставена вече далеч не беше толкова спокойна на корта и често прибързваше при опитите си да приключи разиграванията, ала продължаваше да сервира на изключително високо ниво.

Двете не можеха да се откъснат една от друга до 4:4, когато нашето момиче стартира с форхенд уинър, а впоследствие световната номер 32 допусна двойна грешка. Пловдивчанката достигна до два брейкбола, само че Векич ги отрази с много смел тенис. Цвети обаче не се отказа и проби от третия си шанс, което се оказа решаващо за изхода на частта.

Решаващият сет започна с поделено надмощие, докато не се стигне до маратонския пети гейм. Там българката се добра до поредни брейкболи, които нейната опонентка спаси с отлично изпълнена къса топка и прецизно насочен бекхенд върху основната линия.

Пиронкова продължи да настоява, което доведе до нова точка за пробив и този път Векич допусна непредизвикана грешка, с която сдаде подаването си. Цвети намери сили, за да се пребори за следващия си сервис гейм, а хърватката изглеждаше тотално обезверена и първата ни ракета се поздрави със заслужен триумф!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цвети Пиронкова сътвори страхотен обрат и се класира за третия кръг в Мелбърн! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook