Цвети Пиронкова започва срещу бивша представителка на топ 10 в Ню Йорк!

от в 18:52 на 26.08.2021
Мирела Николова

Целият тенис свят вече е вперил очи в Ню Йорк и е готов за началото на четвъртия за годината турнир от Големия шлем – US Open, който стартира на 30 август, а емоциите за българските тенис почитатели няма да бъдат никак малко, тъй като ще можем да наблюдаваме изявите на двама наши представители в основната схема на надпреварата – Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Най-добрата ни тенисистка не е излизала на корта в официален двубой от Уимбълдън насам, което означава, че ще стартира Откритото първенство на САЩ без никаква състезателна практика на твърда настилка през това лято.

Жребият не бе особено благосклонен към пловдивчанката и ѝ отреди за съперничка на старта световната №27 Дария Касаткина, която през есента на 2018-а година достига върховото си класиране в кариерата - 10-а позиция в световната ранглиста. До този момент двете състезателки имат само една среща помежду си, датираща от WTA 1000 турнира в Синсинати през 2016-а, когато българката сразява опонентката си с безкомпромисното 6:1 6:1. Оттогава насам обаче кариерата на рускинята бележи значителен възход, като през настоящата година Касаткина може да се похвали с две титли - на подготвителния турнир преди Аустрелиън Оупън в Мелбърн и на WTA 500 надпреварата в Санкт Петербург. Световната №27 също така достигна до финала на турнира в Сан Хосе в началото на месец август, което е показателно за формата, в която се намира рускинята.

При евентуален успех на старта, във втори кръг нашето момиче ще трябва да премери сили с победителката от двубоя между Маркета Вондрушова и тенисистка, тръгнала от квалификациите. Ако успее да преодолее първите две препятствия, Пиронкова по всяка вероятност ще се изправи срещу петата поставена Елина Свитолина.

Пълната схема за надпреварата:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цвети Пиронкова започва срещу бивша представителка на топ 10 в Ню Йорк! Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | бгтенис | жребий | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook