Цвети след мача днес за емоциите в Париж и подготовката си (интервю)

от в 18:20 на 28.09.2020
Диана Андреева

Единствената ни състезателка при жените, която участва в основната схема на Ролан Гарос - Цветана Пиронкова се справи блестящо със своята опонентка в първи кръг и очаква бившата водачка на световната ранглиста - Серина Уилямс, в следващия си двубой. Ето какво каза след победата днес българката в своето интервю: 

Въпрос: Можеш ли да разкажеш каква беше подготвката ти за турнира? Знам, че каза в "идеалния случай бих искала да имам повече време за подготовка преди турнирите", но как точно протече този процес и колко време отне на тялото ти да се чувства на сто процента готово?

Цветана Пиронкова: Имах около две седмици и близо шест напълно почивни дни - без тенис, без фитнес и без подготовка, просто ми трябваше да прекарам време с моето семейство. След това бавно започнах да играя на клей, да тренирам физиката си. И всъщност се чувствах добре. Не очаквах толкова бързо да се наглася с корта, защото по-рано тази година преминах от хард на червено и беше ужасно, беше много, много трудно. Но този път предполагам, че все още имам ритъма си от US Open и беше някак по-лесно, така че нещата се получиха добре.

Разполагах и с допълнително време, понеже получих "уайлдкард" за участие в основната схема, което беше много хубаво за мен и съм много благодарна на Ролан Гарос, че ми дадоха тази възможност. Това наистина ми помогна, защото имах седмица повече.

Въпрос: Разкажи ни за днешния мач срещу Андреа. Очевидно сте играли преди и познавате стиловете си, но с тези условия, особено на външните кортове, смяташ ли, че играта ти се приспособява за тазгодишното издание на Ролан Гарос?

Цветана Пиронкова: Да, бях малко притеснена от условията, защото е доста студено и също много влажно, кортът е много мокър, а топките - тежки. Но всичко беше наред. Така че предполагам, че играх добре. Направих няколко непридизвикани грешки, но очаквах това да се случи на първия ми мач тук. Така че мисля, че изиграх хубав двубой.

Въпрос: През 2016 г. за последен път беше наистина толкова студено и мокро на Ролан Гарос и очевидно си се представила блестящо. Мислиш ли, че условията имат общо, очакван ли беше успеха преди 4 години и какви очаквания имаш за надпреварата сега?

Цветана Пиронкова: Ами през 2016 г. предполагам, че бях в добра форма. Отново стартирах турнира доста убедително от това, което си спомням, и с всеки мач нещата вървяха все по-хубаво. Очевидно тогава имах много късмет, защото дъждът започваше след края на моя двубой, рядко се налагаше да чакам.

Аз завършвах мача си, отивах в хотела, почивах си, докато всички останали просто седяха и чакаха времето да се подобри. Така че това ми беше от полза. Не мисля, че можем да сравним двете години. Сега ситуацията е различна. Подхождам към нея като нещо ново и се опитвам да се настроя по най-добрия възможен начин.

Въпрос: Бихте могли да играете със Серина в следващия кръг. Какво мислеше, когато видя, че това може да бъде случая, като се има предвид какво и как се случи в Ню Йорк. Смяташ ли, че ситуацията ще се повтори, ще помогне ли настилката?

Цветана Пиронкова: Е, вие знаете - всеки мач е различен, това е сигурно. Първоначално не си видях жребия, аз никога не го правя - гледам само първи кръг. Но ми казаха по-късно, че има шанс да играя срещу нея, ако спечеля, което разбира се е вълнуващо.

Винаги е много приятно чувството да се изправиш срещу нея, особено след последния ни мач. Играхме три сета, беше много вълнуващ двубой, така че ще видим. Определено съм много положително настроена.

Въпрос: Семейството ти тук в Париж ли е?

Цветана Пиронкова: Не, тук сме само аз и моят брат отново, защото, покрай карантината и всички тестове решихме, че е най-добре по този начин.

Благодарим за снимките на специалния пратеник на Tennis.bg в Париж


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цвети след мача днес за емоциите в Париж и подготовката си (интервю) Диана Андреева
Теми:  
цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook