Турнирът в София: Лазаров и Иванов са на крачка от финал помежду си!

от в 15:01 на 08.07.2022
Калоян Соколов

Турнирът от сериите "Фючърс" в София се развива отлично за българските състезатели, след като цели седем от тях достигнаха до осминафиналите. Особено специална се оказа надпреварата за тийнейджърите Виктор Марков и Самуил Конов, които записаха дебютни точки за ранглистата на ATP.  Впоследствие нашите сънародници в състезанието намаляха, но все пак можем да се похвалим с наличието на двама такива във фазата на полуфиналите.

Водачът в схемата Александър Лазаров имаше трудно начало в двубоя си срещу аржентинеца Хуан Игнасио Галарза, тъй като изостана на старта с два пробива. Родният ни представител обаче отговори подобаващо, печелейки следващите шест гейма и сетът отиде в неговия актив. 

Втората част започна по коренно противоположен начин, защото този път топ поставеният се откъсне напред с двоен брейк аванс и впоследствие стигна с лекота до крайния успех - 6:3 6:2. Във финалната четворка за Лазаров предстои среща с фанцузина Лука Буке (номер 981 - изравнено).

Симон Антони Иванов е другият българин, който намери място в полуфиналите. 21-годишният играч впечатли с изявите си през миналия месец, класирайки се за два последователни финала и днес затвърди силната си форма. Седмият поставен не остави шансове на Леонид Шейнгезихт (6:2 6:3) и ще спори за място във финала с румънеца Влад Андрей Данчу (номер 981 - изравнено).

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Турнирът в София: Лазаров и Иванов са на крачка от финал помежду си! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | александър лазаров | бгтенис | симон антони иванов | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook