Тъжен край на участието на Лазаров в Дубай: Издържа само 25 минути на корта срещу Бублик

от в 15:59 на 28.02.2023
Калоян Соколов

Александър Лазаров изживя един от най-успешните си уикенди в своята професионална тенис кариера, след като преодоля квалификациите на ATP 500 надпреварата в Дубай и то с победи над съперници от ранга на Жижен Жанг (световен номер 93) и Франческо Пасаро (световен номер 110). Така Алекс си осигури дебютно участие в основната схема на надпревара от такъв ранг, а на старта имаше възможност да се изправи срещу Александър Бублик, който през миналата седмица отстрани Григор Димитров на четвъртфиналите в Марсилия.

Изглежда обаче предишните двубои бяха изцедили сериозно нашия сънародник, който се отказа след само 25 минути прекарано време на корта - 6:1 1:0 в полза на Бублик и оттегляне на Лазаров. По този начин казахстанецът продължава към осминафиналната фаза, където по всяка вероятност ще срещне Даниил Медведев, когото никога преди това не е побеждавал, а и сега шансовете му не изглеждат особено големи, имайки предвид, че световният номер седем е в серия от две поредни спечелени титли.

Срещата започна с безупречно проведенo подаване от страна на Алекс, само че фаворитът отговори с още по-безмилостно сервиране и изравни резултата. Изведнъж интензитетът в действията на българина рязко спадна и го виждахме да удря топката необичайно леко, което улесни сериозно задачата на Бублик и той загуби само още четири точки до края на откриващата част.

Лазаров поиска медицински таймаут преди началото на втория сет, но това нямаше особено ползотворен ефект за него, защото последваха нови шест поредни разигравания, които бяха спечелени от 46-тия в света и в крайна сметка българинът реши да прекрати преждевременно съпротивата си в двубоя.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тъжен край на участието на Лазаров в Дубай: Издържа само 25 минути на корта срещу Бублик Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | александър лазаров | бгтенис | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook