Тъжен край: Световната №57 се контузи още в първия гейм и прати Рибакина на 1/8-финал в Рим

от в 20:46 на 14.05.2023
Мирела Николова

Елена Рибакина продължава към осминафиналната фаза на WTA 1000 надпреварата в Рим, след като 57-ата в света Анна Калинская трябваше да се откаже от днешната им среща преждевременно. Преди по-малко от месец рускинята нанесе поражение на световната №6, елиминирайки я на старта на турнира в Мадрид, но днес контузия, получена още в първия гейм на двубоя, ѝ попречи да повтори подвига си и бе принудена да се оттегли от сблъсъка при резултат 3:4 в полза на фаворитката след 35 минути игра. По този начин седмата поставена продължава към фазата на осминафиналите, където ѝ предстои да премери сили с финалистката от Ролан Гарос 2019, а именно Маркета Вондрушова.

Калинская постави отлично начало на срещата, достигайки до два поредни брейкбола още в дебютното подаване на съперничката си, но именно тогава в опита си да достигне до къса топка получи травма и още при смяната на полетата се възползва от правото си на медицински таймаут. Тя реши да продължи битката и дори успя да осъществи пробив в третия гейм, след което затвърди за аванс от 3:1. 

Съвсем скоро обаче физическият дискомфорт отново напомни за себе си и руската представителка бе ограничена в движението си по корта, което позволи на Рибакина да върне пробива за 3:3, след което гейм по-късно Калинская взе решение да сложи край на двубоя.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тъжен край: Световната №57 се контузи още в първия гейм и прати Рибакина на 1/8-финал в Рим Мирела Николова
Теми:  
wta | анна калинская | елена рибакина | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook