Тъжен край за бившия шампион: Тийм напусна US Open след само един изигран сет срещу Шелтън

от в 02:09 на 31.08.2023
Калоян Соколов

Доминик Тийм правеше страхотен прогрес през изминалия месец, след като в Кицбюел достигна до първия си ATP финал, откакто се завърне обратно в Тура през миналата пролет, а това му позволи да влезе отново в топ 100. Това наглед даваше надежди на австриеца за едно добро представяне на неговия любим US Open, където през 2020-та година завоюва своята единствена досега титла от Големия шлем. 

Началото пък беше повече от обещавашо за бившия номер три, който на старта се разправи с 25-ия поставен Александър Бублик, надигравайки го в последователни сетове. За съжаление, то "Доминатора" отново трябваше да стане жертва на физическо неразположение и днес беше принуден да се откаже в началото на втория сет от двубоя си с местния любимец Бен Шелтън - 7:6(1) 1:0 в полза на американеца и отказване на Тийм.

В дебютните минути всичко изглеждаше чудесно за по-опитния състезател и той дори се откъсна напред с пробив аванс за 4:2, но оттам насетне го виждахме все по-често да се държи в областта на корема, а болката повлия сериозно на неговото представяне, като Шелтън съумя да осъществи рибрейк и беше безпощаден в последвалия тайбрек, вземайки аванс в сетовете.

Бившият шампион все пак се опита да продължи своята съпротива, само че не спечели нито точка в откриващия гейм от втората част и това го накара да отиде до мрежата, на която се подпря в признак на безсилие и финалното ръкостискане не закъсня.

По този начин 21-годишният тенисист постигна две поредни победи за пръв път от Аустрелиън Оупън насам, когато се класира за 1/4-финалите и има отлична възможност да продължи серията си, защото го чака мач с безкрайно непостоянния Аслан Карацев, който по-рано днес се справи в 4 сета с Роберто Карбайес Баена.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тъжен край за бившия шампион: Тийм напусна US Open след само един изигран сет срещу Шелтън Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | бен шелтън | доминик тийм | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook