"Тя ми даде тази нужна детска енергия": Шампионската прегръдка на татко Ноле и малката Тара

от в 10:02 на 11.09.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович изживява поредния звезден миг в своята тенис кариера, след като завоюва своята 24-т титла от Големия шлем, но новият шампион на US Open този път беше необичайно сдържан в празненствата си и искаше да посвети този специален миг на точно един определен човек, а именно неговата дъщеря.

Малката Тара стоеше точно на първия ред на трибуните и през цялото време окуражаваше своя баща, а Ноле нямаше търпение след края на мача да прекоси разстоянието от корта до мястото, където стоеше неговото малко момиченце и да запечата момента в една дълга прегръдка между баща и дъщеря, създавайки един от най-трогателните моменти на тазгодишния турнир.

"След последната точка изпитах най-вече облекчение. Точно заради това не отпразнувах, както направих на Ролан Гарос, не се строполих на земята и не започнах да подскачам във въздуха от радост. Просто бях изключително облекчен, когато той заби форхенда си в мрежата и исках възможно по-бързо да отида до мрежата, за да уважа Даниил, да разменим няколко думи и да се поздравим.

Следващото нещо, което исках да направя е да прегърна дъщеря си, която седеше на първия ред. Не знаех, че тя ще бъде там, но имаше твърде много хора в щаба ми, за да освободим две места за малките. Жена ми отговаряше за разпределението на местата и нямах представа кой къде точно ще седи.

Впоследствие веднага я видях, когато стъпих на корта. Погледите ни се срещаха всеки път по време на почивките и тя не спираше да ми се усмихва всеки път, в който имах нужда от това. Получих тази нужна детска енергия, докато минавах през множество стресиращи моменти във втория сет. Тогава имах нужда точно от това допълнително побутване и лекота, която тя ми предаде. Виждах я как свива юмрук и беше наистина въвлечена в случващото се, което е наистина интересно да се види. Тя е на 6 години, а синът ми е на 11, като и двамата са тук и осъзнават какво се случва.

Когато станах баща, то една от големите ми мечти беше свързана с това да спечеля титла от Големия шлем пред тях и те да бъдат достатъчно големи, за да разберат ситуацията. Чувствам се благословен, че го направих два пъти през тази година" - сподели Джокович в своята пресконференция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Тя ми даде тази нужна детска енергия": Шампионската прегръдка на татко Ноле и малката Тара Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook