Убедителен Лазаров се справи с протежето на Джокович и е на 1/8-финал в Майорка!

от в 18:16 на 31.08.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров откри участието си на Чаланджъра в академията на Рафаел Надал с две отлични победи и заслужено намери място в основната схема на надпреварата. Жребият обаче не беше особено благосклонен към родния ни представител, защото го противопостави на 19-годишния талант Хамад Медиедович, който наскоро спечели първата си Чаланджър титла и кариерата му е финансирана изцяло от самия Новак Джокович. Изглежда обаче твърдите кортове в Майорка са точно по вкуса на нашия сънародник, който изигра нов много силен двубой и се наложи с убедителното 6:3 6:1 над своя опонент, за да продължи към осминафиналната фаза, където го очаква мач с третия поставен Александър Вукич.

Лазаров играеше много стабилно от самото начало и не предприемаше някакви излишни рискове, докато сърбинът изобщо не се съобразяваше с ветровитите условия и атакуваше почти невъзможни за завършване топки. Слайсът на софиянеца вършеше отлична работа, тъй като Медиедович видимо не реагираше добре на смените на темпото в разиграванията и допускаше огромно количество грешки, което позволи на Алекс да поведе с 5:0 гейма и скоро сетът отиде в полза на квалификанта.

Българинът беше далеч по-сериозно тестван във втората част, защото неговият опонент започна да действа по-рационално и се задържаше успешно в размените от дъното на корта. По-високоранкираният състезател определено придоби самочувствие и започна често да миксира играта с къси топки, ала те бяха с изключително висока траектория и това помогна на Лазаров да реализира решителен брейк за 4:3, след който той не загуби повече гейм в сблъсъка.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Убедителен Лазаров се справи с протежето на Джокович и е на 1/8-финал в Майорка! Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | майорка | новак джокович | хамад медиедович | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook