Убедително начало за Плишкова в Токио; Мугуруса се справи с Кудерметова

от в 10:30 на 25.07.2021
Владислав Риждов

Каролина Плишкова започна участието си на Олимпийските игри в Токио с убедителна победа. Световната №7 се справи в последователни сетове с Ализе Корне от Франция - 6:1 6:3 и продължава към следващия кръг.

Откриващата част бе изцяло под доминацията на финалистката от Уимбълдън. Плишкова на бърза ръка реализира двоен пробив и дръпна в резултата с 3:0. Корне съумя да върне единия от двата брейка пасив, ала впоследствие това се оказа и последният гейм, който тя печели в хода на частта. През втората част Плишкова продължи да контролира случващото се на корта. Чехкинята спечели на сметката си първите осем точки от сета и поведе комфортно с 3:0. До края нови пробиви нямаше, а Плишкова успя да задържи преднината си и да се поздрави с крайния успех.

В друг мач от днешния ден Гарбине Мугуруса се справи със съпротивата на Вероника Кудерметова в труден мач, надделявайки с резултат 7:5 7:5 в отделните части.

Двубоят започна по отличен начин за световната №9, след като тя оползотвори и двете точки за брейк, до които достигна и поведе с 4:0. Впоследствие обаче преднината на испанката бе бързо заличена. Кудерметова демонстрира борбен дух и съумя да възстанови равенството за 5:5. Мугуруса от своя страна запази концентрация и след като спечели оспорван сервис гейм, пречупи своята съперничка и така излезе напред в общия резултат. Във втората част Кудерметова определено подобри играта си и това бързо се отрази върху резултата. Световната №33 първа реализира брейк, който и помогна да поведе с 4:2. Преднината й обаче бързо бе заличена от Мугуруса, която изравни за 4:4, а до края даде само още един гейм на рускинята, гарантирайки си продължаването към следващия кръг.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Убедително начало за Плишкова в Токио; Мугуруса се справи с Кудерметова Владислав Риждов
Теми:  
гарбине мугуруса | каролина плишкова | Обзори | токио олимпийски игри 2020

Коментари





Следвайте ни в Facebook