Участието на Джокович на US Open е все по-възможно: САЩ разхлабва мерките

от в 18:03 на 12.08.2022
Мирела Николова

Новак Джокович вече пропусна първия за годината турнир от Големия шлем поради нежеланието си да се ваксинира, а сега за него съществува опасност да не бъде допуснат до участие и на US Open, тъй като според настоящите противоепидемични мерки в САЩ на територията на страната ще бъдат допускани единствено ваксинирани чужденци. Така за сърбина остава възможността да получи специално разрешение за влизане в Щатите, като също така и надеждата, че до началото на турнира ще отпадне въпросното изискване за "зелен" сертификат.

През днешния ден обаче се появи светлина в тунела за 21-кратния шампион от Големия шлем, след като Центърът по контрол на инфекциозните болести на САЩ (CDC) публикува, че от 15 август противоепидемичните мерки ще бъдат разхлабени, като това се отнася за социалната дистанция и карантината. Очакванията са, че през следващите седмици е възможна промяна и в разпоредбите, отнасящи се за влизащите в страната чужденци, което пряко засяга Джокович.

"Актуализацията не променя значително съществуващите разпоредби, но с нея се дава възможност на хората да взимат индивидуални решения относно нивото на риска, който поемат, и начина, по който смятат за най-подходящо да се предпазят", съобщават от CDC.

Промените в противоепидемичните мерки включват:

  • Тези, които са заразени с COVID-19, вече няма да бъдат поставяни под карантина.
  • Ваксинираните и неваксинираните хора ще трябва да спазват едни и същи правила.
  • Хората, които не показват симптоми, също няма да бъдат карантинирани.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Участието на Джокович на US Open е все по-възможно: САЩ разхлабва мерките Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook