Участието на Гофен на US Open - под въпрос

от в 18:14 на 23.07.2020
Катерина Георгиева
В скорошно интервю за Sky Sports световният №10 Давид Гофен изрази притесненията си относно предстоящото си участие в Откритото първенство на САЩ.

„Бих се радвал да отида в Ню Йорк и да успея да вмъкна турнира в графика си, но за момента не съм напълно сигурен как да процедирам. Случаите на заразени се увеличават драстично, така че не знам какви биха били последиците при евентуалното ми участие. Ще тренирам на твърда настилка с цел подготовка за Мастърса в Синсинати и Ю Ес Оупън. Условията в момента не са никак благоприятни за нас, играчите; времената са динамични. Не съм на 100% убеден, че ще се включа в надпреварата, все още се колебая” – разкри белгиецът.

Гофен

Гофен добави, че както той, така и останалите тенисисти биха искали да получат повече яснота относно действията , които ще бъдат предприети от Тенис асоциацията на САЩ (USTA) при случай на позитивна проба за COVID-19 на някой от състезателите.

„През последните няколко седмици редица играчи бяха заразени, вирусът върлува из света на тениса с пълна сила. Не знаем какво точно ще се случи, ако по време на турнира някой даде положителен резултат. Ще бъде ли прекратен? Ще се радваме да разберем подробности, това значително ще ни улесни при избора ни дали да пътуваме до Ню Йорк или не” – завърши той.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Участието на Гофен на US Open - под въпрос Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook