Участник на Уимбълдън: Надявам се Мъри да не се откаже от тениса, за да го победя

от в 19:08 на 10.04.2021
Диана Андреева

Един от най-обещаващите британски тенисисти Пол Джуб разказа повече относно отношенията си с Анди Мъри, когото многократно похвали. За трикратния шампион от Големия шлем и ментор на Джуб последните години са доста трудни - след продължително възстановяване и операция на ставата, в момента Мъри отново е извън корта, поради травма, като той дори намекна, че може да не се завърне в Тура.

„Наистина е полезно да имам подобни близки отношения с Анди - човекът е легенда. Да си в същата среда като него е истинска чест. Покрай карантината и ситуацията с COVID-19 той ежедневно е в Националния тенис център в Лондон и се виждаме. Общуваме си в социалните медии доста често, но човек попива от опита му, дори просто да го гледа. Можете да усетите тази малка искра и да видите, че има нещо различно в този тип хора.

„Експерти многократно му казваха да се пенсионира, но той като един истински шампион се наслаждава на играта и иска да продължи и да се състезава. Надявам се скоро да не се откаже от тениса, за да имам възможност да изиграя професионален мач срещу него и може би да го победя! Трябва да се опитам да си проправя път към по-високите нива, за да мога да се кача на корта с него в истински двубой. "

Джуб пътува и се състезава по целия свят в състезания от ITF ниво в опит да се изкачи в класацията и да получи уайлдкард това лято за домашния турнир на тревни кортове - Уимбълдън, където дебютира през 2019, но отстъпи в първи кръг на Жоао Соуса: „Фокусирам се върху показването на добра форма и се надявам добрите ми резултати да бъдат забелязани.“


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Участник на Уимбълдън: Надявам се Мъри да не се откаже от тениса, за да го победя Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook