Удар за домакините: Джокович се разправи с първата ракета на САЩ и е 1/2-финалист на US Open!

от в 23:12 на 05.09.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович се оказа непреодолимо препятствие пред Тейлър Фриц за седми пореден път и е първият полуфиналист при мъжете на US Open. Очакванията бяха, че първата ракета на САЩ ще бъде в състояние поне да направи равностоен мач срещу 3-кратния шампион в турнира, но сърбинът изглежда преодолял колебанията в играта си от предишните кръгове и не остави абсолютно никакви шансове на местния любимец - 6:1 6:4 6:4. Така Ноле си осигури сблъсък с още един представител на домакините, а именно победителя от сблъсъка между Бен Шелтън и Франсис Тиафо, който ще се проведе след 04:00 българско време тази нощ.

Вторият поставен реализира брейк още в дебютното подаване на Фриц и макар световният номер девет да реализира светкавичен рибрейк, то неговите действия на корта бяха прекалено непостоянни и фаворитът извличаше множество грешки от неговата ракета, като не му даде нито гейм повече в първия сет.

По-нискоранкираният състезател спечели откриващия си сервис гейм във втората част на нула, но продължаваше да избързва прекалено много при опитите си за завършващи удари и отново инкасира ранен брейк. Фриц най-после стабилизира изявите си, което му позволи да диктува голяма част от разиграванията и имаше цели четири шанса да изравни резултата, ала продължаваше да е изключително скован във важните точки и предаде началния си удар. Оттам насетне американецът беше безпогрешен на собствен сервис, но същевременно нямаше никакви аргументи на ретур и 23-кратният "мейджър" носител се доближи на само един сет от гарантиране на място във финалната четворка на състезанието.

Третата част стартира оптимистично за представителя на домакините, който заигра далеч по-разумно и дори беше равностоен в дългите размени на Джокера. Фриц поддържаше с лекота своята преднина до 3:2, но последва дежурен спад от негова страна и Джокович обърна нещата до 4:3 в своя полза. Притиснат до стената, то бившият шампион в Индиън Уелс започна да действа с огромна доза агресия и пречупи неколкократно защитата на балканеца, за да изравни при 4:4. Изведнъж обаче американецът влезе в изключително лоша серия от отигравания и загуби още следващото си подаване, отваряйки шанс пред световния №2 да сервира за крайната победа. Заставайки на линията за начален удар, Ноле бе изправен пред брейкбол, но не трепна при отразяването му и не след дълго се поздрави с поредния си убедителен успех над този съперник.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Удар за домакините: Джокович се разправи с първата ракета на САЩ и е 1/2-финалист на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2023 | новак джокович | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook