Ударът на сезона: Точката, с която Рубльов елиминира Бублик на Уимбълдън (видео)

от в 19:46 на 09.07.2023
Мирела Николова

Историята на тениса познава множество великолепни изпълнения, а днешният ден ни направи свидетели на още един изумителен удар, който ще остане завинаги в златните архиви. Той бе дело на световния №7 Андрей Рубльов, който, макар и с известна доза късмет, сътвори сериозен претендент за титлата "Удар на сезона".

В двубой от осминафиналите на тазгодишното Открито първенство на Великобритания руснакът се изправи срещу Александър Бублик, който се намира във феноменална форма през последните седмици, и не бе никак изненадващо, че сблъсъкът им влезе в пети решителен сет, въпреки че Рубльов бе триумфирал в първите две части. Все пак московчанинът си възвърна контрола в решителния пети сет и осъществи пробив в средата на частта, като впоследствие разви преднината си и при 5:4 гейма застана на сервис линията в опит да затвори двубоя. 

При резултат 30:15 в своя полза Рубльов бе взел предимство в разиграването, но казахстанецът съумя да контрира с великолепен бекхенд по правата, изпълнен с максимална сила и лазерно насочване, който по всичко изглеждаше, че ще сложи край на точката. Това обаче не влизаше в плановете на руснака, който реши просто да се хвърли на тревата в опит да достигне топката, въпреки че изглеждаше в неспасяема позиция. Всъщност световният №7 не просто я отигра, а дори успя да пласира печеливш удар, за който дори шоумен като Бублик не можеше да повярва, че е възможен.

Въпросното изумително изпълнение на Рубльов за отрицателно време обиколи социалните мрежи и според мнозина заслужава да бъде избран за най-зрелищно отиграване за сезона, докато коментаторите за официалния сайт на турнира дори възкликнаха, че това е един от най-добрите удари на Уимбълдън от години насам.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ударът на сезона: Точката, с която Рубльов елиминира Бублик на Уимбълдън (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | андрей рубльов | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook