Уилямс за враждата с Шарапова: Тренирах усилено, за да не бъде тя номер 1

от в 23:43 на 14.06.2021
Мирела Николова

Съперничеството между Серина Уилямс и Мария Шарапова е едно от най-големите в женския тенис, като двете състезателки нееднократно са разкривали публично неособено топлите отношения помежду си. И докато руската красавица реши да прекрати кариерата си в началото на 2020 г., американката все още е в преследване на 24-ата си титла от Големия шлем. След като отпадна на осминафиналите на Ролан Гарос, Уилямс остана във Франция, за да вземе участие в церемонията по дипломиране на завършилите студенти от Академията на Патрик Муратоглу. 

В речта си легендарната американка разказа подробно за това как се е развила като тенисистка и сподели с младите таланти някои от тайните на успеха си. Седемкратната шампионка на Уимбълдън също направи препратка към съревнованието си с Мария Шарапова в началото на техните кариери:

„Трябва да полагате усилия повече от всички останали, не позволявайте някой да работи повече от вас“, каза Серина. „Едно нещо си повтарях, когато бях по-млада - трябва да изляза, да отида на тренировка, защото в Русия има момиче, което иска да бъде номер 1. Трябва да работя по-усилено от нея. Просто знаех, че някъде някой тренира точно толкова, колкото и аз. Не исках да ме превъзхождат в това отношение."

„Също така трябва да вярвате в себе си, независимо от всичко. Ще има много хора, които ще ви казват, че не можете да направите това, че няма да бъдете достатъчно добри. Просто знайте, че вие наистина сте страхотни и може би те просто ви завиждат", добави американката.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от THE COACH (@patrickmouratoglou)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уилямс за враждата с Шарапова: Тренирах усилено, за да не бъде тя номер 1 Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | мария шарапова | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook