Уимбълдън и иновация? Британците добавиха още един турнир към програмата си

от в 14:50 на 09.05.2022
Калоян Соколов

През годините Уимбълдън се е превърнал в синоним на думата тенис и рядко можем да срещнем човек, който не е наясно със съществуването на най-стария турнир в света. Несъмнено "свещената трева" е символична за любимата ни игра и върху нея са стъпвали редица велики шампиони и сме ставали свидетели на редица спиращи дъха двубои по време на третата "мейджър" надпревара за сезона. Неслучайно почти всички тенисисти копнеят най-много именно за трофея от английската столица, а зрителският интерес към събитието е небивал.

Нещата обаче са много по-различни през 2022-ра, защото британците решиха да изразят подкрепата си към Украйна, като изключат всички руски играчи от участие в турнира. Въпросното решение доведе до сериозни полемики и масово състезателите се обединяват около мнението, че това е една крайно несправедлива мярка и дори се прокрадват слухове как Уимбълдън може да загуби статута си на ранкинг надпревара през този сезон и да се превърне в обикновено демонстративно шоу.

Изглежда организаторите не се притесняват за последствията при подобен ход от тяхна страна и днес оповестиха едно крайно любопитно нововъведение. То е свързано с подпомагането на юношеския тенис, тъй като се планира да се направи още една отделна схема при подрастващите. Досега младежите се състезаваха единствено във възрастовата група под 18 години, но от "Ол Инглънд Клуб" са преценили как трябва да се даде шанс и на децата до 14-годишна възраст да се докоснат отрано до тревната настилка и те вече също мога да мечтаят за титла от Големия Шлем.

Това несъмнено са добри новини за българчето Тео Давидов, което през миналата година спечели титлата на състезанието "Еди Хер" до 12-годишна възраст и определено съвсем скоро би могло да бъде сред претендентите за трофея в Лондон, имайки предвид страхотните му качества и досегашни успехи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уимбълдън и иновация? Британците добавиха още един турнир към програмата си Калоян Соколов
Теми:  
ITF | любопитно | русия | тео давидов | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook