Ужасяващо: Крадци разбили дома на бивш №10, докато той се състезава на Ролан Гарос

от в 06:28 на 07.06.2023
Мартин Петков

Един от любимците на френската публика от близкото минало Лука Пуй е станал жертва на влизане с взлом, за което е разбрал веднага след прибирането си в своя дом в град Рен, след като е приключил с участието си на Ролан Гарос. Според данните от извършеното до момента разследване на криминалния акт, то крадците са успели да задигнат ценни бижута и часовници от притежанието на бившия номер 10, които се оценяват на 600 000 евро.

Също така вече е установена и датата на престъплението - 2 юни, като погледнато от мирогледа на джебчиите това е бил перфектният момент за тяхното деяние, предвид факта че в същия ден французинът бе все още ангажиран с участието си в Париж, имайки мач в надпреварата на смесени двойки. В крайна сметка освен малшанса от това да бъде ограбен, то Пуй претърпя и поражение в мача си при микса, след като заедно със своята сънародничка Клои Паке загубиха в три сета още на старта на турнира.

Французинът, който към момента се намира под номер 675 в световната ранглиста, има повече от похвални успехи назад в кариерата си, сред които откриваме полуфинал в Големия шлем, дошъл на Аустрелиън Оупън преди четири лета, и 5 титли на ниво АТР, като благодарение на името, което си изгради в родината си чрез своите изяви в миналото, беше възнаграден от организаторите на Откритото първенство на Франция с "уайлд кард" за квалификациите на сингъл през тазгодишното издание на състезанието. Пуй пък съумя да се възползва повече от добре от предоставената му възможност за участие в Париж и преодоля пресявките, преди впоследствие дори да запише победа на старта в основната схема, ала приказката му намери своя край във втория кръг, когато местният любимец преклони глава срещу 14-ия поставен Камерън Нори.

Обирът пък се явява поредната нещастна случка в живота на 29-годишния тенисист, който все още изпитва затруднения с това да се възстанови напълно от контузията си в лакътя, получена през 2019-а, която довежда до алкохолизъм и депресия и на практика го спира от преследването на мечтата за големите титли на корта, а сега освен всичките си неволи, то бившият номер 10 ще трябва да намери сили да преодолее и психологическата травма от това да станеш обект на влизане с взлом.

Източник: Sportskeeda 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ужасяващо: Крадци разбили дома на бивш №10, докато той се състезава на Ролан Гарос Мартин Петков
Теми:  
лукас пуй | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook