Умбер шокира Циципас в Париж след много здрава трисетова битка

от в 01:00 на 04.11.2020
Калоян Пламенов

Юго Умбер за пореден път доказа, че в зала може да победи доста силни имена.

Младият французин надделя над Стефанос Циципас в мач от втория кръг на силния "Мастърс" в Париж след 7:6(4), 6:7(8), 7:6(3) в много драматична среща, която при повече късмет можеше да приключи и с успех за гръцкия състезател.

В 1/8-финалите той ще срещне Марин Чилич, който продължава напред без игра, след като неговият противник Корентин Муте бе диагностициран с COVID-19.

В първия сет Циципас започна ударно и поведе с 3:0 в геймовете след ранен пробив, но в петия гейм Умбер успя да върне пробива и до края на сета двамата си спечелиха всяко едно от подаванията.

Така се стигна до тайбрек в който Юго дръпна с 4:1 след два минипробива и позволи на опонента си да върне само един от тях, като в крайна сметка спечели сета.

Вторият сет мина без пробиви, макар че в осмия гейм на гръцкия тенисист му се наложи да отрази цели четири точки за пробив. И отново се стигна до тайбрек в който Умбер имаше аванс от 6:3, но пропиля нелепо три мачбола и Циципас някак си успя да оцелее и да спечели частта след 8:6 в тайбрека.

В третия сет Умбер поведе с пробив още в първия гейм, който обаче бе върнат в шестия. До края двамата си спечелиха подаванията, за да се стигне до третия тайбрек в мача, който този път представителят на домакините спечели убедително след 7:3 точки. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Умбер шокира Циципас в Париж след много здрава трисетова битка Калоян Пламенов
Теми:  
стефанос циципас | тенис турнир в париж | юго умбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook