Умбер взе реванш от Оже-Алиасим и ще играе на финал в Хале!

от в 18:21 на 19.06.2021
Владислав Риждов

 22-годишният Юго Умбер спря серията на Феликс Оже-Алиасим и ще спори за титлата в Хале. Французинът надделя с резултат 6:4 3:6 7:6(5) и взе реванш от съперника си, който го победи на четвъртфиналите в Щутгарт през изминалата седмица.

 Началото на мача бе отлично за Алиасим, който още във втория гейм реализира пробив, за да поведе с 2:0. Постепенно обаче фаворитът в срещата стана пасивен и загуби остротата в действията си, което позволи на Умбер да поеме инициативата. Френският левичар не само изравни моментално резултата, но и се добра до още един брейк в седмия гейм, който се оказа достатъчен за него, за да запише първата част на сметката си.

Вторият сет започна по възможно най-добрият начин за световния номер 31. Умбер продължи със солидната си игра и бързо си изгради аванс от 3:1, гледайки смело към двусетовия успех в двубоя. Оже-Алиасим обаче продължи да се бори, въпреки неточностите в играта си. Финалистът от надпреварата в Щутгарт се възползва максимално от появилия се спад в играта на френския си съперник и печелейки безответните пет последователни гейма, се върна обратно в битката за крайния успех.

В решителния сет до 3:3 двамата се движеха равностойно, а след това се появиха и първите шансове за пробиви. Първите такива бяха на страната на канадеца, но той изпусна всичките си пет възможности. Впоследствие Умбер наложи агресивната си игра и дори стигна до два мачбола при 5:4 в своя полза, но Алиасим се измъкна. В тайбрека вдъхновения Умбер започна с минипробив и аванс от 4:1. До края левичарят показа чудесна вариативност при начален удар и парираше всяка от атаките на съперника си, за да се поздрави с крайната победа след 2 часа и 35 минути здрава битка. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Умбер взе реванш от Оже-Алиасим и ще играе на финал в Хале! Владислав Риждов
Теми:  
Обзори | тенис турнир в хале | феликс оже-алиасим | юго умбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook