Умението да бъдеш навсякъде по корта: Григор изуми с рядкосрещан минаващ удар (видео)

от в 10:40 на 25.02.2023
Калоян Соколов

Миналата седмица беше най-успешната от началото на сезона за Григор Димитров, който отрази два поредни мачбола в тайбрека на решителния сет в двубоя си срещу Алекс Де Минор и така се класира за полуфиналите в Ротердам, където беше спрян от Даниил Медведев.

За съжаление, то вчера Димитров трябваше да заеме ролята на победения от него австралиец, тъй като на свой ред допусна поражение, разполагайки с аванс от 6:4 в дългия 13-ти гейм на финалния сет от срещата си с Александър Бублик. Казахстанецът се намираше в серия от 9 поредни загуби до началото на надпреварата в Марсилия, само че в момента отново играе най-добрия си тенис и спря Григор към класирането му за втори пореден полуфинал.

Първата ни ракета пък за пореден път се отчете с удар, който няма как да бъде намерен в учебниците на играта, демонстрирайки феноменално покритие на корта. Родният ни представител трябваше неколкократно да сменя посоката, за да се защити успешно, а впоследствие обърна хода на разиграването в своя полза и излезе към мрежата. Бублик достигна успешно до волето на нашия сънародник и го принуди да спринтира обратно към основната линия, ала българинът демонстрира впечатляващ усет и пласира великолепен минаващ удар, вземайки топката директно от въздуха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Умението да бъдеш навсякъде по корта: Григор изуми с рядкосрещан минаващ удар (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | бгтенис | видео | григор димитров | марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook