Уникална Пиронкова подчини и Векич, за да намери мястото си във втората седмица на US Open

от в 00:10 на 06.09.2020
Петър Колев


Цветана Пиронкова продължава с отличното си представяне на US Open и след нова победа, този път срещу поставената под №18 Дона Векич, се класира за осминафиналите на турнира. С днешната си победа Цвети постигна четвъртата си победа над своята противничка от също толкова изиграни мача. В четвъртия кръг българката очаква победителката от мача между Мадисън Кийс и Ализе Корне.

Мачът започна равностойно, като и двете тенисистки показаха изключително високо ниво от сервис. Първата възможност за пробив се откри пред хърватката, но Цвети я неутрализира благодарение на добре пласирания си начален удар и отличните удари от дъното на корта. Слаб сервис гейм на Векич донесе първия брейк в срещата за Пиронкова, която за съжаление не съумя да затвърди след намеса от мрежата в полза на световната №24 - 4:4. Въпреки това българката продължи да атакува началния удар на Векич и реализира нов пробив. Този път тя нямаше проблеми на сервис и затвори частта за 6:4.

Пиронкова

Пиронкова продължи да бъде безупречна от сервис и да налага своето темпо. От друга страна пък хърватката допускаше много непредизвикани грешки, от които Цвети се възползва максимално. Две двойни грешки на Векич донесоха първия пробив във втория сет за Пиронкова, която затвърди безпроблемно - 3:1. Спадът в играта на световната №24 продължи и след нов изключително слаб сервис гейм, тя инкасира втори пробив. Българката бе безпогрешна до края на срещата и реализирайки третия си пробив за сета, затвори мача за малко над час игра на корта - 6:4 6:1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уникална Пиронкова подчини и Векич, за да намери мястото си във втората седмица на US Open Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook